Drvo u šumi

Održivost hotela

Ekološke inicijative u hotelu Viceroy Kopaonik Serbia

U hotelu Viceroy Kopaonik Serbia ozbiljno shvatamo održivost. Posvećeni smo ispunjavanju vaših potreba i istovremenom obezbeđivanju toga da buduće generacije imaju mogućnost da posete Kopaonik i uživaju u njemu. Iako smo svesni uticaja koju naša delatnost ima na planetu, održivost shvatamo kao proces, put i putovanje – i to putovanje kom smo posvećeni i zbog kog smo uzbuđeni. Preduzeli smo nekoliko mera u cilju obezbeđivanja visokog nivoa očuvanja životne sredine, stvaranja zdravog okruženja za naše goste i daljeg ostanka u vrhu održivog ugostiteljstva. Saznajte više o održivosti u Viceroy hotelima i rizortima.

Prakse održivosti u zajednici

Za ljubav prema šumama

Naš hotel je ponosni organizator kampanje pošumljavanja koja se sprovodi svake jeseni, a koja podrazumeva sadnju autohtonih vrsta drveća u planinskim oblastima u kojima nema dovoljno šumskog zemljišta. Kada rezervišete sobu u okviru paketa „Za ljubav prema šumama”, mi ćemo posaditi jedno drvo u vašu čast.

Prolećno čišćenje

S dolaskom proleća, topi se sneg i lagano otkriva do tada skrivene prirodne lepote. Ovo je trenutak kada hotelska ekipa za održavanje i čišćenje započinje glavne aktivnosti kako bi u potpunosti obnovila prirodne lepote Kopaonika. Jedan deo ovih aktivnosti podrazumeva postavljanje kanti za smeće na unapred određena mesta, i unutar i oko hotela, kako bismo naše goste i posetioce podstakli da odlažu otpad na odgovoran način.

Prakse održivosti u hotelu

Spremanje i održavanje

Viceroy Kopaonik obezbeđuje velike višekratne boce za šampon i regenerator, čiste i ponovo zaptivene, kako bi se eliminisao otpad koji nastaje korišćenjem velike količine malih boca.

Sastanci i događaji

Inicijative o „zelenim” sastancima su dostupne grupama i skrojene u skladu sa posebnim potrebama i zahtevima.

Kupovina

Viceroy Kopaonik je usvojio politiku „zelene” kupovine, koja daje pregled naše posvećenosti kupovini održivih, ekoloških proizvoda kad god je to moguće.

Kuhinja

Naše kuhinjsko osoblje koristi i prikuplja sav čist biljni prehrambeni otpad radi održavanja lokalne kuhinjske bašte rizorta, u kojoj se uzgajaju bilje, začini i organsko povrće.

Hotelske sobe

Na svim prozorima su zalepljene nalepnice koje podsećaju goste da zatvaraju prozore kako bismo štedeli energiju, a oni mogli da uživaju u ugodnom boravku u prirodnom okruženju, uz istovremeno smanjenje ugljeničnog otiska našeg poslovanja. Pored toga, u svakoj sobi je postavljena kartica sa tekstom: „Feeling Green? BEING ECO-FRIENDLY IS OUR NATURE.” Tako podstičemo goste da smanje potrošnju energije i pružamo im mogućnost da ne traže prečestu zamenu posteljina i peškira.