Dnevni boravak u apartmanu Karaman sa pogledom na planinu

Česta pitanja

Česta pitanja o hotelu Viceroy Kopaonik

COVID-19

Molimo sve goste da pre rezervacije i putovanja pregledaju smernice za putovanja i zdravstvene savete lokalnih organa kako bi se upoznali sa eventualnim ograničenjima u uslovima pandemije COVID-19. Za više informacija, posetite veb-sajt Ministarstva spoljnih poslova Republike Srbije.

Ukoliko rezultati testa na virus COVID-19 budu pozitivni, potrebno je da gost(i) predoči(e) kao dokaz pozitivan PCR test da bi otkazali boravak u hotelu. Vanredno stanje izazvano pandemijom ili ograničenja putovanja koja je uvela Vlada. Hotel dozvoljava ponovnu rezervaciju do 31 mart 2022. Pogledajte odeljak Opšte teme u nastavku i pročitajte kompletnu politiku u slučaju otkaza rezervacije našeg hotela.

S obzirom na pojavu novih sojeva virusa COVID-19 i sve veći broj otkazanih međunarodnih letova, svim gostima preporučujemo da obezbede putno osiguranje.

Svi gosti hotela moraju da nose maske i održavaju fizičko rastojanje od dva metra u javnom prostoru, kao i prilikom interakcije sa kolegama iz hotela Viceroy i drugim gostima.

Za najnovije informacije, obratite se direktno upravi hotela.

Usluga spremanja i održavanja se pruža samo na zahtev. Radi poštovanja smernica o održavanju fizičkog rastojanja i vaše bezbednosti, od gostiju tražimo da ne budu u sobi tokom obavljanja usluge.

Opšte teme

Rane rezervacije
10 decembar – 28 decembar 2021
7 januar – 10 februar 2022
20 februar – 26 mart 2022

Garancija rezervacije: Važeća kreditna kartica je potrebna kao garancija rezervacije. Hotel prihvata sledeće kartice: VISA, Master Card i American Express. Napominjemo da će sa vaše kreditne kartice biti naplaćen iznos od 100% vrednosti boravka 30 dana pre dolaska u hotel. Ovaj iznos je nepovratan.

Politika u slučaju otkaza rezervacije: Rezervaciju možete besplatno otkazati 30 dana pre dolaska do 3:00 č. po lokalnom vremenu. U slučaju nepojavljivanja ili ukoliko ne ispoštujete datum otkazivanja, sa vaše kreditne kartice se zadužuje iznos od 100% ukupne vrednosti boravka.

Svi gosti podležu politici predautorizacije sa debitne ili kreditne kartice u iznosu od 70 EUR po boravku za slučaj nepredviđenih troškova, pored troškova boravka i taksi. Gosti su obavezni da se lično prijave u hotel i plate boravak važećom debitnom ili kreditnom karticom.

U sezoni
29 decembar 2021 – 6 januar 2022
11 februar – 19 februar 2022

Garancija rezervacije: Važeća kreditna kartica je potrebna kao garancija rezervacije. Hotel prihvata sledeće kartice: VISA, Master Card i American Express. Napominjemo da će sa vaše kreditne kartice biti naplaćen iznos od 100% vrednosti boravka u roku od 24 sata od rezervacije. Ovaj iznos je nepovratan.

Politika u slučaju otkaza rezervacije: Rezervacija ne može da se otkaže bez naplate. U slučaju otkazivanja rezervacije, izmene ili nepojavljivanja, naplaćuje se 100% ukupne vrednosti rezervacije.

Svi gosti podležu politici predautorizacije sa debitne ili kreditne kartice u iznosu od 70 EUR po boravku za slučaj nepredviđenih troškova, pored troškova boravka i taksi. Gosti su obavezni da se lično prijave u hotel i plate boravak važećom debitnom ili kreditnom karticom.

Ostali termini tokom godine:

Garancija rezervacije: Važeća kreditna kartica je potrebna kao garancija rezervacije. Hotel prihvata sledeće kartice: VISA, Master Card i American Express. Napominjemo da će sa vaše kreditne kartice biti naplaćen iznos od 100% vrednosti boravka 7 dana pre dolaska u hotel. Ovaj iznos je nepovratan.

Politika u slučaju otkaza rezervacije: Rezervaciju možete besplatno otkazati 7 dana pre dolaska do 3:00 č. po lokalnom vremenu hotela. U slučaju nepojavljivanja ili ukoliko ne ispoštujete datum otkazivanja, sa vaše kreditne kartice se zadužuje iznos od 100% ukupne vrednosti boravka.

Svi gosti podležu politici predautorizacije sa debitne ili kreditne kartice u iznosu od 70 EUR po boravku za slučaj nepredviđenih troškova, pored troškova boravka i taksi. Gosti su obavezni da se lično prijave u hotel i plate boravak važećom debitnom ili kreditnom karticom.

Hotel je udaljen 289 kilometara (180 milja) od aerodroma auto-putem E-75. Hotel može, uz doplatu, da obezbedi garantovan privatni ili zajednički prevoz na beogradski (BEG) ili niški (INI) aerodrom i sa njih.

Da, to možete da obavite posredstvom tima za rezervacije ili na licu mesta, na recepciji.

Da, u hotelu se nalaze vozila Viceroy kao i lokalne taksi službe. Za više informacija obratite se recepciji.

Dostupna su privatna vozila za do 4 putnika. Za više informacija obratite se recepciji.

U rizortu je dostupno uslužno parkiranje. Ne postoji mogućnost samostalnog parkiranja. Naš rizort u ponudi ima uslužno parkiranje po ceni od 10 evra po noćenju za period od 15 april do 30 novembar, odnosno 20 evra po noćenju za period od 1 decembar do 14 april.

Neki paketi soba uključuju parking za jedno vozilo po sobi po boravku. Za više informacija posetite stranicu s ponudama.

Viceroy Kopaonik Serbia je hotel namenjen porodičnom odmoru koji nudi niz aktivnosti za sve uzraste, uključujući naš Dečji klub Generacija V, namenjen mlađoj generaciji kojoj je potrebno malo više inspiracije i nadzora kako bi maksimalno uživala u vremenu provedenom na planini.

Da, hotel Viceroy Kopaonik prima kućne ljubimce i u ponudi ima sledeće sadržaje na zahtev. Naplaćuje se naknada za kućne ljubimce od 50 EUR po boravku. Ograničeno na male rase pasa.

  • Posude
  • Voda i hrana

Posetite naš odeljak o kućnim ljubimcima za više informacija.

Da, moguće je primati i slati poštu tokom boravka.

Pristup brzom internetu jeste dostupan i uključen je u cenu smeštaja u hotelu.

U prizemlju naše skijašnice je tokom zimskih meseci otvorena prodavnica u kojoj se prodaju dodaci za skijanje i snoubording, kao i odeća i suveniri.

Voda sa česme je bezbedna za piće. Flaširana voda je dostupna u svim restoranima/barovima kao i u sobama.

Pušenje je zabranjeno u svim hotelskim sobama. Hotel poseduje zone za pušače na javnim mestima. Za pušenje u sobama naplaćuje se propisana kazna od strane hotela.

Dolazak

Vreme prijavljivanja u hotel razlikuje se u zavisnosti od sezone. Od prolećne do zimske sezone vreme prijavljivanja u hotel je 2:00 popodne (2:00). Ranije prijavljivanje u hotel je moguće uz doplatu i zavisi od dostupnosti. Za više informacija obratite se recepciji.

Vreme odjavljivanja iz hotela razlikuje se u zavisnosti od sezone. Od prolećne do zimske sezone vreme odjavljivanja iz hotela je 12:00 popodne. Kasnije odjavljivanje iz hotela je moguće uz doplatu i zavisi od dostupnosti. Za više informacija obratite se recepciji.

Najniža starosna granica za prijavljivanje je 18 godina. Ako gost nema bar 18 godina, roditelj ili staratelj gosta preuzimaju punu odgovornost za sve odgovarajuće troškove i druge obaveze gosta u hotelu, kao i za sve povrede i svu štetu koje gost nanese bilo kojoj osobi ili imovini u hotelu.