Muškarac u polju, a iza njega se vidi planina

Aktivnosti planinarenja na Kopaoniku

Zadovoljstvo koje traje tokom cele godine

Od skijanja i snoubordinga zimi preko pešačenja i planinskog biciklizma leti, Kopaonik vam nudi bezbroj sezonskih aktivnosti u kojima možete da uživate tokom cele godine. Bilo da su vam želja vožnja paraglajderom koja se doživljava jednom u životu ili odlazak na skijanje sa porodicom (naš rizort je pogodan za sve generacije i savršeno je mesto da od staza za početnike napredujete do staza rezervisanih za iskusne skijaše) Viceroy Kopaonik će vam ispuniti želju da istražite i iskusite ovu neverovatnu planinsku destinaciju.

Zimske aktivnosti

Skijanje i snoubording

Kopaonik je raj za zaljubljenike u zimske sportove. Na planini se nalazi više od 50 km skijaških staza u besprekornom stanju. Čekaju vas idealne staze za skijanje i snoubording kao i staze za nordijsko skijanje sa kojih se pruža neverovatan pogled.

Bilo da ste početnik ili iskusni skijaš, moći ćete da pronađete odgovarajuću stazu na Kopaoniku. Postoji čitav niz staza namenjenih deci i totalnim početnicima, a tu su i iskusni i strpljivi instruktori skijanja, koji će se postarati da vaša skijaška avantura počne na najbolji mogući način.

Skijanje van staze

Iskusni skijaši koji žele skijaško iskustvo sa više elemenata avanturizma, na Kopaoniku mogu da uživaju u velikoj oblasti za skijanje van staze. Dostupni su vodiči, koji će vas povesti na nezaboravnu avanturu skrojenu po vašoj meri.

Noćno skijanje

Jedna od brojnih interesantnih stvari koje nudi Skijaški centar Kopaonik jesu tri skijaške staze sa reflektorima za noćno skijanje – magično i nezaboravno iskustvo.

Vožnja motornim sankama

Nudimo izbor nezaboravnih vožnji motornim sankama Ski-Doo, u kojima mogu da uživaju svi, nekim od najčarobnijih staza na Kopaoniku. Bez obzira na to da li se radi o poludnevnoj ili četvorodnevnoj avanturi, pakete možete da prilagodite svojim potrebama. Ako vas zanima iskustvo skrojeno po meri, obratite se našem konsijeržu.

Sankanje

Ako niste raspoloženi za skijanje, ali ipak želite da se zabavite na snegu, zaputite se na staze sa sankama. Ako vam treba dodatni adrenalin, obavezno se spustite najuzbudljivijim delom staze i, po želji, ulazite u zavoje kako bi spust niz brdo bio brži i zabavniji. Zabava za celu porodicu. 

Nordijsko skijanje

Nordijsko skijanje, koje se smatra jednom od najizazovnijih skijaških disciplina, savršen je trening i jedan od najboljih načina za upoznavanje planine. Kopaonik, koji može da se pohvali sa preko 20 km staza namenjenih nordijskom skijanju, zasigurno će postati jedna od vaših omiljenih destinacija za ovaj vid skijanja.

Letnje aktivnosti

Planinarenje

Suočite se sa svojim „vertikalnim limitom” u planinarskoj avanturi na Kopaoniku. Vožnjom van puteva u posebno prilagođenom vozilu dolazimo do prirodne stene za penjanje. Tim profesionalno obučenog osoblja će upoznati učesnike sa osnovama sporta i onda će svako pojedinačno iskusiti pravi „vertikalni limit”, usvajati penjačke tehnike, probijati lične granice i strahove. 

Biciklističke ture

Planinski ili brdski biciklizam je popularna rekreativna aktivnost. Vožnja terenskog bicikla stazama Kopaonika odlikuje se raznovrsnim terenom sa kog se pruža pogled sa Krova Srbije. Od najlaganije vožnje do ekstremnih avantura, naše MTB ture uključuju obilazak vodopada, planinskih klanaca, drevnih manastira i svetilišta, kao i adrenalinske spustove niz brdo.

Plovidba kajakom

Na obali reke učesnike dočekuje skiper sa opremom za plovidbu kajakom. Nakon kratkog brifinga učesnici kreću na kajak turu Dolina vekova. Tura podrazumeva vožnju kajaka kroz dolinu stare Raške, gde se i sa leve i sa desne strane reke mogu videti manastiri koji potiču iz 12. veka. Tokom ture ćemo obići zanimljive manastire, uključujući Nikoljaču, Manastir Staru Pavlicu i srednjovekovni grad Brvenik. Nakon obilaska manastira Pavlica kombijem ćemo se uputiti ka Kopaoniku (45 min vožnje).

Ture kvadovima

Učesnici ture će imati priliku da uživaju u adrenalinskoj vožnji i obilasku Nacionalnog parka Kopaonik na nov i zanimljiv način. Gosti mogu da biraju između dve ture – Vrhovi Kopaonika i Semeteško jezero. Posetite vrhove Kopaonika sa kojih se pruža čaroban pogled ili širi centar Kopaonika, gde će imati priliku za osmatranje šumskog života. Vodič će vas upoznati sa raznim zanimljivostima, kulturno-istorijskim, geografskim i botaničkim.

Let paraglajderom

Tandemski letovi paraglajderom nebom kojim su nekada leteli svetski šampioni predstavlja bezbedno i prijatno iskustvo. Mesto poletišta kao i trajanje leta zavise od vremenskih uslova. Do poletišta se dolazi terenskim vozilom.

Aktivnosti tokom cele godine

Ziplajn

Pažnja svim zavisnicima od adrenalina! Uživajte u pogledu sa visine na Nacionalni park Kopaonik. Ova popularna aktivnost se na Kopaoniku nudi od 2013. godine i idealna je za one koji još uvek nisu imali priliku da se oprobaju u ovakvom vidu zabave kao i za iskusne avanturiste.

Bob

Spustite se bobom niz stazu koja je postavljena od 1 do 6 m iznad tla. Projurite kroz skokove i zavoje dok uživate u šumskom okruženju. Široka staza sa dve cevne šine garantuje optimalnu stabilnost u krivinama, bez prevrtanja, glatku vožnju i udoban i bezbedan osećaj za vozače.

Pešačenje

Nacionalni park Kopaonik nudi čitav niz pešačkih staza namenjenih kako srednje iskusnim tako i iskusnim ljubiteljima pešačenja. Uživajte u svežem planinskom vazduhu i prelepoj prirodi. 

Istražite Kopaonik

Usluge u sklopu objekta

Dečji klub Generacija V

RADNO VREME
9:00 pre podne – 10:00 popodne

Dečji klub V Tim u hotelu Viceroy Kopaonik je mesto koje budi kreativnost i omogućava vašoj deci da puste mašti na volju. Članovi našeg tima su pravi entuzijasti i za decu organizuju različite dnevne aktivnosti koje ih beskrajno zabavljaju i razvijaju njihovu kreativnost. Osim toga što je prvi sat u Dečjem klubu besplatan za mlade goste hotela Viceroy, on takođe nudi mnoštvo zabavnih sadržaja, poput maskenbala, kreativnih časova grnčarstva, kao i pozorišne i muzičke igre, i to i za najmlađe posetioce i za tinejdžere! Nakon prvog besplatnog sata, cena jednočasovnog boravka u Dečjem klubu V Tima iznosi 1000 RSD po detetu. Preporučuje se rezervacija unapred.

Ski konsijerž

RADNO VREME
Dostupno tokom zimske sezone

Hotel Viceroy Kopaonik predstavlja Beosport, zvaničnog partnera našeg rizorta, koji gostima nudi najpoznatije svetske brendove kada je reč o opremi za skijanje i tenis, aktivnostima na otvorenom i biciklizmu, kao i za akcione i ekstremne sportove. Nalazi se na -2. nivou, pored Pique Ski bara.

Za više informacija o iznajmljivanju, pozovite +381 63 8615 378 ili pošaljite email na ko.viceroy.sport@beosport.com.

Događaji

Historical Tour

3 jun 2023 – 30 novembar 2023

Take a Monastery tour to Sopocani, Djurdevi Stupovi and Petrova Church.

Obilazak vinarije

3 jun 2023 – 30 novembar 2023

Explore the Kopaonik Serbia wine country.

Luksuzni piknik na Kopaoniku

3 jun 2023 – 31 oktobar 2023

Udahnite svež planinski vazduh i uživajte u hrani okruženi prirodom uz luksuznu korpu za piknik hotela Viceory Kopaonik.

Poslastice i kokteli tokom "Pride" meseca

3 jun 2023 – 30 jun 2023

Mesec ponosa naročito je sladak u hotelu Viceroy Kopaonik uz posebne poslastice i koktele koji se nude tokom meseca juna.

Berba divljih pečuraka

1 jul 2023 – 30 septembar 2023

Saznajte kako se beru i spremaju pečurke iz šuma na Kopaoniku pripremajući gurmanska jela sa našim glavnim kuvarima. 

Berba borovnica

1 avgust 2023 – 31 avgust 2023

Povežite se sa prirodom i uživajte u šumskom voću dok ručno berete divlje borovnice na Kopaoniku.

Veče za Dame

Svakog četvrtka ...

Dok uživaju u ritmu muzike, Dame imaju prednost svakog četvrtka u Pique Baru. Damama smo pripremili posebnu ponudu, poručite jedno piće, drugopoklanjamo mi + ekskluzivni popust od 20% na naš izbor laganih zalogaja.

Dva po ceni jednog u Pique baru

Svakog petka ...

Proslavimo početak vikenda u Pique Baru uz živu muziku! Uživajte u koktelima i specijalnoj ponudi 2 za 1 iz posebno odabrane koktel liste.

Pique Barbeque Party

Svakog petka i subote ...

Cool down this summer and chill at the Pique Barbeque Party.

Žurka na bazenu restorana Mountain Kitchen

Svakog dana

Kick back and enjoy cool summer vibes at the Mountain Kitchen 'POOL PARTY’.