Muškarac se na snoubordu spušta niz planinu prekrivenu snegom

Aktivnosti planinarenja na Kopaoniku

Zadovoljstvo koje traje tokom cele godine

Od skijanja i snoubordinga zimi preko pešačenja i planinskog biciklizma leti, Kopaonik vam nudi bezbroj sezonskih aktivnosti u kojima možete da uživate tokom cele godine. Bilo da su vam želja vožnja paraglajderom koja se doživljava jednom u životu ili odlazak na skijanje sa porodicom (naš rizort je pogodan za sve generacije i savršeno je mesto da od staza za početnike napredujete do staza rezervisanih za iskusne skijaše) Viceroy Kopaonik će vam ispuniti želju da istražite i iskusite ovu neverovatnu planinsku destinaciju.

Zimske aktivnosti

Skijanje i snoubording

Kopaonik je raj za zaljubljenike u zimske sportove. Na planini se nalazi više od 50 km skijaških staza u besprekornom stanju. Čekaju vas idealne staze za skijanje i snoubording kao i staze za nordijsko skijanje sa kojih se pruža neverovatan pogled.

Bilo da ste početnik ili iskusni skijaš, moći ćete da pronađete odgovarajuću stazu na Kopaoniku. Postoji čitav niz staza namenjenih deci i totalnim početnicima, a tu su i iskusni i strpljivi instruktori skijanja, koji će se postarati da vaša skijaška avantura počne na najbolji mogući način.

Skijanje van staze

Iskusni skijaši koji žele skijaško iskustvo sa više elemenata avanturizma, na Kopaoniku mogu da uživaju u velikoj oblasti za skijanje van staze. Dostupni su vodiči, koji će vas povesti na nezaboravnu avanturu skrojenu po vašoj meri.

Noćno skijanje

Jedna od brojnih interesantnih stvari koje nudi Skijaški centar Kopaonik jesu tri skijaške staze sa reflektorima za noćno skijanje – magično i nezaboravno iskustvo.

Vožnja motornim sankama

Nudimo izbor nezaboravnih vožnji motornim sankama Ski-Doo, u kojima mogu da uživaju svi, nekim od najčarobnijih staza na Kopaoniku. Bez obzira na to da li se radi o poludnevnoj ili četvorodnevnoj avanturi, pakete možete da prilagodite svojim potrebama. Ako vas zanima iskustvo skrojeno po meri, obratite se našem konsijeržu.

Sankanje

Ako niste raspoloženi za skijanje, ali ipak želite da se zabavite na snegu, zaputite se na staze sa sankama. Ako vam treba dodatni adrenalin, obavezno se spustite najuzbudljivijim delom staze i, po želji, ulazite u zavoje kako bi spust niz brdo bio brži i zabavniji. Zabava za celu porodicu. 

Nordijsko skijanje

Nordijsko skijanje, koje se smatra jednom od najizazovnijih skijaških disciplina, savršen je trening i jedan od najboljih načina za upoznavanje planine. Kopaonik, koji može da se pohvali sa preko 20 km staza namenjenih nordijskom skijanju, zasigurno će postati jedna od vaših omiljenih destinacija za ovaj vid skijanja.

Letnje aktivnosti

Planinarenje

Suočite se sa svojim „vertikalnim limitom” u planinarskoj avanturi na Kopaoniku. Vožnjom van puteva u posebno prilagođenom vozilu dolazimo do prirodne stene za penjanje. Tim profesionalno obučenog osoblja će upoznati učesnike sa osnovama sporta i onda će svako pojedinačno iskusiti pravi „vertikalni limit”, usvajati penjačke tehnike, probijati lične granice i strahove. 

Biciklističke ture

Planinski ili brdski biciklizam je popularna rekreativna aktivnost. Vožnja terenskog bicikla stazama Kopaonika odlikuje se raznovrsnim terenom sa kog se pruža pogled sa Krova Srbije. Od najlaganije vožnje do ekstremnih avantura, naše MTB ture uključuju obilazak vodopada, planinskih klanaca, drevnih manastira i svetilišta, kao i adrenalinske spustove niz brdo.

Plovidba kajakom

Na obali reke učesnike dočekuje skiper sa opremom za plovidbu kajakom. Nakon kratkog brifinga učesnici kreću na kajak turu Dolina vekova. Tura podrazumeva vožnju kajaka kroz dolinu stare Raške, gde se i sa leve i sa desne strane reke mogu videti manastiri koji potiču iz 12. veka. Tokom ture ćemo obići zanimljive manastire, uključujući Nikoljaču, Manastir Staru Pavlicu i srednjovekovni grad Brvenik. Nakon obilaska manastira Pavlica kombijem ćemo se uputiti ka Kopaoniku (45 min vožnje).

Ture kvadovima

Učesnici ture će imati priliku da uživaju u adrenalinskoj vožnji i obilasku Nacionalnog parka Kopaonik na nov i zanimljiv način. Gosti mogu da biraju između dve ture – Vrhovi Kopaonika i Semeteško jezero. Posetite vrhove Kopaonika sa kojih se pruža čaroban pogled ili širi centar Kopaonika, gde će imati priliku za osmatranje šumskog života. Vodič će vas upoznati sa raznim zanimljivostima, kulturno-istorijskim, geografskim i botaničkim.

Let paraglajderom

Tandemski letovi paraglajderom nebom kojim su nekada leteli svetski šampioni predstavlja bezbedno i prijatno iskustvo. Mesto poletišta kao i trajanje leta zavise od vremenskih uslova. Do poletišta se dolazi terenskim vozilom.

Aktivnosti tokom cele godine

Ziplajn

Pažnja svim zavisnicima od adrenalina! Uživajte u pogledu sa visine na Nacionalni park Kopaonik. Ova popularna aktivnost se na Kopaoniku nudi od 2013. godine i idealna je za one koji još uvek nisu imali priliku da se oprobaju u ovakvom vidu zabave kao i za iskusne avanturiste.

Bob

Spustite se bobom niz stazu koja je postavljena od 1 do 6 m iznad tla. Projurite kroz skokove i zavoje dok uživate u šumskom okruženju. Široka staza sa dve cevne šine garantuje optimalnu stabilnost u krivinama, bez prevrtanja, glatku vožnju i udoban i bezbedan osećaj za vozače.

Pešačenje

Nacionalni park Kopaonik nudi čitav niz pešačkih staza namenjenih kako srednje iskusnim tako i iskusnim ljubiteljima pešačenja. Uživajte u svežem planinskom vazduhu i prelepoj prirodi. 

Istražite Kopaonik

Događaji

Veče za dame

Svakog četvrtka ...

Povedite prijateljicu u nezaboravan provod četvrtkom uveče i uživajte u najnovijim hitovima i gratis piću uz svako kupljeno piće. Ponuda važi za određena pića.

Zimski štimung & Pique žurka

Svakog četvrtka, petka i subote ...

Pridružite se prazničnoj zabavi u Pique Ski baru uz ekskluzivne koktele i muziku uživo.

Praznična pića: Priprema koktela u Pique baru

Svakog ponedeljka, utorka, srede, četvrtka ...

Pridružite se našoj radionici pripreme koktela u Pique Ski baru i osmislite sopstvene penušave napitke.

Dva po ceni jednog u Pique baru

Svakog petka ...

Dva koktela po ceni jednog, petkom uveče u Pique Ski baru.